Sinan Ateş Davasında İkinci Gün: Duruşmaya Gerginlik Nedeniyle Ara Verildi

Sinan Ateş Davasında İkinci Gün: Duruşmaya Gerginlik Nedeniyle Ara Verildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-

Sinan Ateş Davasında İkinci Gün: Duruşmaya Gerginlik Nedeniyle Ara Verildi

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması başladı. 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülen Sinan Ateş’in davası, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülüyor. Duruşmada yaşanan gerginlik nedeniyle mahkeme saat 14.00’e kadar ara verdi.

Davada, ilk duruşmada tutuklu olan 8 sanık savunmalarını yapmıştı. Bugünkü duruşmada ise tutuklu sanıklar Murat Can Çolak, Ufuk Köktürk, Mustafa Uzunlar, Osman Bayraktar, Mehmet Yücel, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Serdar Öktem, Caner Günay, Emre Yüksel, Umut Ersoy, Alper Atay, Erdem Karadeniz ve Mustafa Ensay Aykal’ın savunmaları alınacak. Dava, kamuoyunun büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.

Sinan Ateş cinayeti davası: İlk duruşmada sanıklar ifade değiştirdi |  Euronews

Sincan’da Yoğun Güvenlik Önlemleri ve Sanıkların Savunmaları

Sinan Ateş cinayeti davasının ikinci günü öncesinde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Trafik ve çevik kuvvet polisleri, cezaevi kampüsüne giden yolları kontrol altına aldı. İlk duruşmada, sanıklar önceki ifadelerinin çoğunu reddetti. Tetikçi Eray Özyağcı, Doğukan Çep’in emriyle hareket ettiğini iddia ederken, Çep de Sinan Ateş’e bir dava nedeniyle yardım talep ettiğini ve Ateş’in kendisinden para aldığını, geri ödememesi üzerine saldırıyı planladığını öne sürdü. İkinci gün duruşmalarında sanıklar savunmalarını yapmaya devam ediyor.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ile İlhan Uzgel, İYİ Parti Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Selcan Hamşioğlu, Saadet Partisi Milletvekili Mustafa Kaya ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da takip edenler arasında yer aldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.