Kurye Ata Emre Akman’ı Öldüren Sanık 24 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Kurye Ata Emre Akman’ı Öldüren Sanık 24 Yıl Hapse Mahkum Edildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Kurye Ata Emre Akman’ı Öldüren Sanık 24 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Balıkesir’de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ı 25 kez bıçaklayarak öldüren Erdoğan Özdemir’e mahkemeden 24 yıl hapis cezası geldi. Azmettiricilikle suçlanan babası ise duruşma sonucunda beraat etti. Cezaya isyan eden bir müşteki avukat, duruşma salonunda cübbesini çıkararak tepkisini gösterdi.

Kurye Ata Emre Akman\'ı öldüren sanığa 24 yıl hapis cezası verildi

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman’ın 11 Mayıs’ta sokak ortasında vahşice öldürülmesiyle ilgili dava bugün karara bağlandı. Mahkeme, Erdoğan Özdemir’in 18 yaşından küçük olmasını göz önünde bulundurarak, “Fiili işlediği sırada 15 yaşını doldurmuş olup, 18 yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 14 yıldan 20 yıla, müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur” maddesine dayanarak, Erdoğan Özdemir’e 24 yıl hapis cezası verdi.

Sanığın Babası İçin Ayrı İddianame Hazırlandı

Cumhuriyet savcısı sanık ve babasının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti. Ancak saldırganın 18 yaşından küçük olması nedeniyle sanığa 24 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Cinayeti azmettirdiği öne sürülen baba hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. Savcılık tarafından hazırlanarak Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, katil zanlısı E.Ö’ye tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istenmişti. Şüphelinin yaşının 18 yaşından küçük olması sebebiyle iddianamede, E.Ö. için “Fiili işlediği sırada 15 yaşını doldurmuş olup da 18 yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 14 yıldan 20 yıla, müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.” maddesinin uygulanması talep edilmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.