Ev Kiralamak Zorlaşıyor: Mülk Sahiplerinin Talepleri Şok Ediyor

Ev Kiralamak Zorlaşıyor: Mülk Sahiplerinin Talepleri Şok Ediyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.07.2024
A+
A-

Ev Kiralamak Zorlaşıyor: Mülk Sahiplerinin Talepleri Şok Ediyor

Kiracılardan talep edilen belgeler gündemde. Mülk sahipleri, sabıka kaydı, maaş bordrosu, memur kefil ve kredi notu raporu istiyor. Özel sektörde çalışanlar kefil gösteremiyor. Bu uygulama yasal mı? Kiracılar böyle bir durumda ne yapmalı? İşte ayrıntılar…

Ev sahiplerinin talepleri şaşırttı Kredi notu raporu, memur kefil şartı, maaş bordrosu… | ‘Sözleşme serbestisi uyarınca bazı istekler olabilir ancak…’

Ev sahipleri, kiracı arama süreçlerinde yeni kurallar getirmeye başladılar. Son iki yılda uygulanan yüzde 25 kira artış sınırı 1 Temmuz’da sona erdi ve bu, kira zamlarının yüzde 65’e kadar artmasına neden oldu.

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar, NTV’nin haberine göre, çeşitli sorunlarla sürüyor ve bazı ev sahipleri, kira ödemelerini garanti altına almak için maaş bordrosu, memurluk ve adli sicil kaydı gibi belgeler istiyor.

Ev sahiplerinin şaşırtan talepleri: Kiracı olmak için "memur olma" şartı -  Kocaeli Barış Gazetesi

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, “Belirli bir memuriyet kriteri, çalışma durumu ya da ekonomik belgelerin talep edilmesi hukuka aykırı değil” diyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise, “İki kefil talep eden veya ‘Bir evde en az iki maaş olsun’ diyen ev sahipleri de artmaya başladı”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.