Balıkçıların Tezgahları Palamutla Dolup Taştı

Balıkçıların Tezgahları Palamutla Dolup Taştı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Balıkçıların Tezgahları Palamutla Dolup Taştı

1 Eylül’de denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar “Vira bismillah” diyerek sezonu açtı. Karadeniz’de ağlarını denize bırakan balıkçılar, beklenenin üzerinde palamut avladı. Kasalar dolusu palamutla limanlara dönen balıkçılar, sezonun bereketli geçeceğine dair umutlarını artırdı. Palamutun tezgahlardaki satış fiyatı ise tanesi 40 ila 50 lira arasında değişiyor.

Balıkçıların tezgahları palamut ile doldu - 1

Karadeniz’den Gelen Bol Palamut Sevindiriyor

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Ünlü, sezonun balıkçılar açısından oldukça verimli başladığını belirtti. Ünlü, özellikle palamut avındaki bolluğun, ekonomik zorluklarla mücadele eden balıkçıları mutlu ettiğini vurguladı. Sezon öncesinde tahmin edilen palamut bolluğunun gerçekleştiğine dikkat çeken Ünlü, Karadeniz’in birçok yerinde bol miktarda palamut avlandığını söyledi.

Balıkçıların tezgahları palamut ile doldu - 4

Palamut Bolluğu 2 Ay Sürecek

Namık Ünlü, palamut avındaki bolluğun 2 ay kadar devam etmesini beklediklerini dile getirdi. Palamutun göç zamanına kadar bol miktarda avlanacağını belirten Ünlü, sezonun hamsi ve istavrit gibi diğer balık türleriyle devam edeceğini ifade etti. Ünlü, “Şu an palamut bol, bu da fiyatların düşük olmasını sağlıyor. 700-800 gram ağırlığındaki palamutları 50 liradan satışa sunduk. Halkımız bol bol tüketsin, biz de sürümden kazanalım” dedi.

Balıkçıların tezgahları palamut ile doldu - 5

Tezgahlarda Uygun Fiyatlar, Vatandaş Memnun

Balıkçılar, palamudun bolluğuyla birlikte maliyetler artsa bile uygun fiyatlarla satış yapmayı sürdürüyor. Vatandaşların bütçesine uygun fiyatlarla palamut yemesi için çalışmalarını sürdüren balıkçılar, sezon boyunca halkın balığa doyacağını ifade ediyor. Tezgahlardaki bu bolluk, hem balıkçıları hem de tüketicileri sevindiriyor.

Balıkçıların tezgahları palamut ile doldu - 5

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.