İsrailli bakan: Hayatını kurtarmak isteyen gitsin, yok edeceğiz!

ABD Savunma Bakanı Auistin’le birlikte kameralar karşısına geçen Yoav Gallant, birkaç kez Hayatını kurtarmak isteyenler, lütfen güneye gidin cümlesini kurdu.

İsrailli bakan: Hayatını kurtarmak isteyen gitsin, yok edeceğiz!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

İsrail’in dünyadaki en sağlam müttefiki ABD, Hamas’ın eşi benzeri olmayan saldırısıyla birlikte hızla devreye girdi. Dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald Ford’un liderlik ettiği filoyu Doğu Akdeniz’e konuşlandıran Washington yönetimi, bir yandan da İran ve Lübnan’daki Hizbullah’a parmak sallamaktan geri durmadı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Perşembe günü Tel Aviv’deydi, bir gün sonra ise bu kez Savunma Bakanı Lloyd Austin’i taşıyan uçan İsrail’in başkentine iniş yaptı.

Lloyd Austin İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’la görüştü, ikili görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. ABD Savunma Bakanı, Hamas’ın 7 Ekim saldırısının küresel bir meydana okumanın yaşandığı dönemde gerçekleştiğini vurguladı, ABD’nin her zaman İsrail’in arkasında olduğunu belirtip bunun asla pazarlık konusu olmayacağını söyledi.

Hamas’ın Filistin halkı adına konuşmadığını kaydeden Lloyd Austin, Gazze Şeridi’ni yöneten örgütü terör örgütü DEAŞ’a benzetti, “Dünya muazzam bir kötülüğe tanıklık etti” dedi.

İsrail Savunma Bakanı Gallant ise, Hamas’ı Gazze’nin DEAŞ’ı olarak tanımladı ve İran’ın örgüte maaş ödediğini savundu.

Yoav Gallant, basın toplantısının devamında birkaç kez Gazzelilere uyarıda bulundu, “Hayatını kurtarmak isteyenler, lütfen güneye gidin. Hamas’ın altyapısını yok edeceğiz, Hamas karargahlarını, Hamas’ın askeri tesislerini yok edeceğiz ve bu fenomeni Gazze ve Dünya’dan çekip çıkaracağız” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.