Azerbaycan-Ermenistan arasında esir takası! Azerbaycanlı iki asker evlerine dönüyor

Sınır hattında gerçekleşen takas öncesinde silahlı askerlerin ağaçlar arasındaki bir yolda nöbet beklemesi dikkat çekti, aralarında yalnızca onlarca metre vardı.

Azerbaycan-Ermenistan arasında esir takası! Azerbaycanlı iki asker evlerine dönüyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

Azerbaycan, iki savaş sonunda Karabağ’da yenilgiyi kabul eden Ermenistan’la savaş esirlerinin takas edileceğini duyurdu.

Azerbaycan medyası, Bakü ve Erivan’ın karşılıklı savaş esirlerini serbest bıraktığı görüntüleri yayınladı.

Takas öncesinde çekilen fotoğraflarda ise Azerbaycan ve Ermenistan askerlerinin ağaçların arasındaki bir yolda ellerinde silahlarla beklediği ve aralarında yalnızca onlarca metre olduğu görüldü.

Esir takası sırasında görüntü alan gazetecilerin söz konusu yolda olduğu göze çarptı.

Azerbaycan-Ermenistan arasında esir takası! Azerbaycanlı iki asker evlerine dönüyor

Savaş esirlerinin takası, Azerbaycan sınırındaki Gazah ile Ermenistan sınırındaki İcavah arasındaki bir bölgede gerçekleşti.

Taraflar, Ermenistan’ın iki Azerbaycanlı askeri serbest bırakması karşılığında Bakü yönetiminin de 32 Ermeni savaş esirini bırakması için anlaşmaya varmıştı.

Azerbaycan, Eylül 2020’de başlayan İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’nda sadece 44 günde Ermenistan’a tarihi bir yenilgi tattırdı. Karabağ’da ayrılıkçı Ermenilerin işgali altındaki toprakların büyük bir bölümü kurtarıldı.

2023 yılının sonbahar mevsimine gelindiğinde ise yeniden çatışma patlak verdi, bu kez Azerbaycan ordusu 24 saatte zafere ulaştı. Ermenistan’ın bile tanımadığı kağıt üstündeki işgalci yönetim teslim oldu, Karabağ’ın tümü Azerbaycan’a geçti.

Bakü ve Erivan, kalıcı barış anlaşması imzalamak için müzakere yürütüyordu. Taraflar, geçen hafta ilişkileri normalleştirme ve esir takası kararı aldıklarını duyurdu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.